Svetska banka kreditira projekte "Puteva Srbije"

Bez autora
Apr 26 2012

Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će Svetska banka kreditirati projekte JP "Putevi Srbije" sa 100 miliona evra. Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić tokom sastanka sa predstavnicima te banke ocenio je da je saradnja Srbije sa tom finansijskom institucijom veoma dobra dugi niz godina.To je dobra osnova za to da ta institucija i dalje aktivno učestvuje u budućim projektima, naročito u oblasti poboljšanja bezbednosti saobraćaja i rehabilitacije i održavanja puteva.

Svetska banka kreditira projekte Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će Svetska banka kreditirati projekte JP "Putevi Srbije" sa 100 miliona evra.

U saopštenju se navodi da je ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić tokom sastanka sa predstavnicima te banke ocenio da je saradnja Srbije sa tom finansijskom institucijom veoma dobra dugi niz godina. Prema njegovim rečima, to je dobra osnova za to da ta institucija i dalje aktivno učestvuje u budućim projektima, naročito u oblasti poboljšanja bezbednosti saobraćaja i rehabilitacije i održavanja puteva.

Predstavnici Svetske banke potvrdili su da će pomenuta sredstva biti izdvojena iz novih kredita za Srbiju čija je ukupna vrednost 500 miliona evra, a čije će odobravanje biti verifikovano 2013. godine.

Na sastanku je ukazano na to da se veliki broj aktivnosti koje Svetska banka finansira u Srbiji obavlja po predviđenoj dinamici i da se poštuju rokovi, što direktno utiče na povlačenje sredstava iz kreditnih aražmana.

Predstavnici Svetske banke istakli su da se svi tekući problemi koji direktno utiču na dinamiku radova moraju još ekspeditivnije rešavati, naročito na Koridoru 10 gde nije završena eksproprijacija, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik